Lege ruimte Supervisie en intervisie

Supervisie geef ik individueel of in kleine groepjes, vaak aan huisartsen of medisch specialisten. Begeleide intervisie aan groepen van zes tot 10 personen.
Supervisie en intervisie zijn leermethodes waarmee men op basis van de eigen ervaringen meer inzicht kan krijgen in het persoonlijk functioneren. Niet de patiŽnt of het probleem staat centraal, maar de manier waarop de arts daarmee omgaat. Themaīs zijn bijvoorbeeld omgaan met lastige situaties met collega's of patiŽnten, omgaan met grenzen, energiek blijven in het werk.
Supervisie is niet alleen bedoeld voor artsen die in de problemen zitten, ook al zijn die uiteraard welkom. Het gaat vooral om het nog eens stilstaan bij de manier waarop men het werk doet : om het opfrissen van het persoonlijke professionele functioneren.

Bij de start van de serie bijeenkomsten worden afspraken gemaakt over de frequentie en het aantal bijeenkomsten: eenmaal per twee a drie weken een uur wanneer men individuele supervisie doet en twee uur wanneer men kiest voor deelname aan een groep(je). Een serie supervisie-of intervisie bijeenkomsten bestaat uit zo'n acht tot 15 bijeenkomsten.
Meer over supervisie
Meer over intervisie